Verduurzaam uw woning door te kiezen voor nieuwe beglazing

Er zijn veel verschillende soorten glas beschikbaar om uit te kiezen. Lang geleden werd er hoofdzakelijk enkel glas gebruikt in woningen. Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning wordt meestal HR +++ glas gebruikt.

Investeer in milieuvriendelijke beglazing en bespaar geld

Bij gebruik van een ander type glas in een huis met momenteel enkel glas, zal de besparing op gas groter zijn. Als er dubbel glas wordt geïnstalleerd, wordt er per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas bespaard. Bij het gebruik van HR++ glas is er per vierkante meter jaarlijks een besparing van 11,9 m3 gas.

Het is mogelijk om te besparen omdat enkel glas geen isolatie biedt, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. Bij het verduurzamen van uw huis kunt u vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn vanuit de overheid of gemeente. Informeer bij de gemeente of overheid naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u naast het besparen op energiekosten ook kunt besparen op aanschafkosten.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van nieuwe beglazing?

In de meeste gevallen wordt enkel glas vervangen voor HR glas. Afhankelijk van verschillende factoren kunnen de kosten voor het vervangen van de beglazing variëren. Het is noodzakelijk om te bepalen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Als het glas van de beglazing een grotere dikte heeft dan het bestaande glas, is het waarschijnlijk dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gemaakt, waardoor er extra kosten ontstaan. Ook zijn er meestal duurzaamheidssubsidies beschikbaar, zoals al eerder genoemd. Dit kan de kosten verminderen en het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

In het geval van enkel glas in uw woning, zal een investering in nieuwe beglazing voor een verhoogd wooncomfort zorgen. Door de verbeterde isolatie van uw huis zal er minder warmte verloren gaan. Hierdoor zullen uw energiekosten uiteindelijk dalen.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1086

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing
> Wat is de betekenis van hr glas
> Tips om condensvorming op de beglazing aan de binnenkant te voorkomen