Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing

Om vochtproblemen en schimmelvorming tegen te gaan, moet u glas onderhouden. Het onderhouden van glas zorgt voor een langere levensduur. Het onderhoud van glas wordt vaak overschat qua benodigde inspanning en frequentie.

Het is van groot belang om de beglazing minimaal twee keer per jaar uitgebreid te reinigen, zodat u altijd een duidelijke doorkijk heeft. Het is van essentieel belang om het verf- en kitwerk van het dubbelglas minstens eenmaal per jaar te controleren en waar nodig bij te werken, om zo de kwaliteit te waarborgen. Het is van groot belang om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en invetten om problemen te voorkomen.

Houd uw ventilatie in topconditie

Om een optimale ventilatie in uw woning te bereiken, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan het dubbelglas. Het plaatsen van ventilatieroosters kan bijdragen aan een betere ventilatie van uw woning. Door dit te doen, kunt u effectief schimmelvorming en vochtplekken vermijden.

Optimaal onderhoud voor uw beglazing

Het is belangrijk om de kit en het schilderwerk goed te onderhouden, zodat vocht uw huis niet kan binnendringen. Op deze manier vermijdt u ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Zorg ervoor dat u regelmatig de toestand van zowel het kit- als schilderwerk controleert en indien nodig bijwerkt.

Wanneer de beweegbare delen van het systeem niet goed functioneren, is het nodig om hier aandacht aan te besteden. Controleer van tijd tot tijd de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, af te stellen en indien nodig ook te smeren. Verbeter de ventilatie in uw woning door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten aanbrengen.

U dient erop te letten dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd, omdat dit een nette uitstraling geeft en het glas langer meegaat. Het is belangrijk om het glas regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat bepaalde delen worden aangetast door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1086

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Verduurzaam uw woning door te kiezen voor nieuwe beglazing
> Wat is de betekenis van hr glas
> Tips om condensvorming op de beglazing aan de binnenkant te voorkomen